KOIVU JA TÄHTI, HELSINKI - Liput

pe, 20.10.2017, 19:00 Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Läntinen Teatterikuja 1b, 00100 HELSINKI

.

Lisätietoja ...

 • Milloin&missä?

 • Minulle ja muille!

 • Lippu.fi Yhteisö

detailb.teaser.ticketPrice.p.orderTickets

Tilaa liput nyt!

Lisätietoa esteettömyydestä

Kampanja

Jos sinulla on kampanjakoodi, valitse siihen liittyvä saamasi kampanjan nimi alasvetovalikosta. Syötä sen jälkeen saamasi kampanjakoodi esiin tulevaan kenttään.

Automaattinen paikan valinta

Valitse hintaryhmä ja me valitsemme paikat puolestasi.

Valitse paikkasi itse
Avaa paikkakartta tästä
KOIVU JA TÄHTI, Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö, 20.10.2017
Sulje kokonäyttönäkymä
KategoriaKuvausHintaMäärä 
1 Hintaryhmä 1Peruslippu
47,00
 
  Hintaryhmä 1Eläkeläinen
43,00
 
  Hintaryhmä 1Opiskelija / työtön
22,00
2 Hintaryhmä 2Peruslippu
43,00
 
  Hintaryhmä 2Eläkeläinen
39,00
 
  Hintaryhmä 2Opiskelija / työtön
22,00
3 Hintaryhmä 3Peruslippu
37,00
 
  Hintaryhmä 3Eläkeläinen
32,00
 
  Hintaryhmä 3Opiskelija / työtön
19,00
 • Tietoa lippujen valinnasta.
 • Lippujen hinnat sisältävät arvonlisäveron ja verkkokauppamme palvelupalkkion, ilman toimitusmaksua.
 • Huom: Tapahtumanjärjestäjä, ei siis Lippupiste Oy, on vastuussa tapahtumasta. Lippupiste Oy toimii ainoastaan pääsylippujen myyjänä järjestäjän lukuun.
 • Lippujen toimitustavat tähän tapahtumaan:

 • Nouto myyntipisteestä
  Huomioithan että lippuja ei voi lunastaa tapahtumapaikalta! Toimitusmaksu 3,50 €.
 • Printtilippu
  Muista tulostaa lippusi tai näytä se älypuhelimen ruudulta! Toimitusmaksu 1 €.
Tervetuloa
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
katsokarttavaraukseen
 
 
Koivu ja tähti

Tapahtumatieto

Pirkko Saisio
KOIVU JA TÄHTI
sirpaleita Suomesta

Pirkko Saision häikäisevä uutuusteos on Kansallisteatterin juhlanäytelmä!

”Kasakat ryöstivät Sakari Topeliuksen isän isoisän Kristoffer Toppeliuksen isovihan aikana ja myivät orjaksi Venäjälle. Sellainen oli monen suomalaisen kohtalo. Tämä Kristoffer Toppelius pääsi karkaamaan ja palasi ensin Suomeen ja pakeni sitten laivalla Tukholmaan. Ja tästä Kristoffer Toppeliuksesta Topelius kirjoitti satunsa Koivu ja tähti. (Koivu, tähti ja pojan sisko ovat tietenkin tositarinaan lisättyjä koristeita.)

Minua on aina kiinnostanut, mitä tapahtuu tarinan jälkeen. Mitä tapahtui Kristofferille, kun idyllinen jälleennäkeminen oli suoritettu? Ja mitä on tapahtunut niille tuhansille Suomen kristoffereille, jotka ovat palanneet juurilleen nähtyään jo vilahduksen suuresta maailmasta? Mitä tapahtuu niille miljoonille kristoffereille, joiden kotipihaan suuri maailma työntyy, lupaa kysymättä?

Veli ja sisar, Kristoffer ja Hagar, palaavat kotimökkiinsä suuren erämaan ja vaarallisen joen varrelle. Vuosisadat kuluvat, sodat ja rajut rakennemuutokset heittävät sirpaleitaan kotimökin pihalle ja katolle, mökkiä laajennetaan ja se muuttuu kesämökiksi. Kristofferit ja hagarit vaihtuvat, nimet pysyvät. Ja mökki. Nykyhetkessä Hagar ja Kristoffer ovat osa kulttuurista keskiluokkaa, sitä johon itsekin kuulun ja jolla on houkutus hallita maailmaa sanoilla, käsitteillä, määreillä.

Tullaan viettämään rapujuhlia kesämökille. Puut, linnut, ketut ja hillerit eivät enää puhu ihmisille, tai ihmiset eivät niiden puhetta ymmärrä, mutta tuntevat tutkimuksia luonnon kommunikaatiojärjestelmistä, ja tutkivat ammatikseen itsekin sellaisia. Mutta suomalaisessa tajunnassa humiseva erämaa, arvaamaton ja väkivaltaisesti liikehtivä joki, mykistetty luonto, ne työntyvät rauhalliseen rapujuhlaan. Niin myös nimetön ja käsittämätön kansainvälinen konflikti, josta juhlijat eivät saa selkoa ja joka johtaa heidät arvaamattomille vesille.”

Pirkko Saisio

Pirkko Saision Kansallisteatterille kirjoittama juhlanäytelmä jatkaa siitä, mihin Topelius lopetti. Koivu ja Tähti liikkuu kolmessa aikatasossa: ajassa ennen Suomen itsenäisyyttä, itsenäisyyden ajassa ja tulevassa, jossa itsenäisyys saattaa olla vaarassa. Runollinen ja arkipäiväinen, harras ja ilveilevä, kaunis mutta vino teos sekoittaa Suomen historialliset, myyttiset ja modernit kerrostumat ainutlaatuiseksi pyörteeksi. Koivun ja Tähden myötä Saisio ja ohjaaja Laura Jäntti jatkavat menestyksekästä yhteistyötään, heidän edellinen Kansallisteatterin esityksensä SLAVA! Kunnia. nautti suurta yleisönsuosiota.

KANTAESITYS SUURELLA NÄYTTÄMÖLLÄ 13.9.2017

ROOLEISSA Kristiina Halttu, Katariina Kaitue, Petri Manninen, Riku Nieminen, Harri Nousiainen, Karin Pacius, Jukka-Pekka Palo, Heikki Pitkänen, Jukka Puotila, Elsa Saisio, Sonja Salminen, Paula Siimes ja Tiina Weckström
OHJAUS Laura Jäntti
LAVASTUS Kati Lukka
PUKUSUUNNITTELU Tarja Simone
MUSIIKKI Markus Fagerudd
VALOSUUNNITTELU Morten Reinan
ÄÄNISUUNNITTELU Raine Ahonen ja Esko Mattila
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Jari Kettunen

Tee uusi haku

Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18