CANTH - Liput

.

Lisätietoja ...

  • Milloin&missä?

  • Minulle ja muille!

  • Lippu.fi Yhteisö

Valitse lippusi nyt:

Osta nyt!

Tapahtumanumero R-kioskilla on 113062.

TapahtumaPaikkakunnatPäivämäärä
CANTHHELSINKI
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
pe, 31.3.2017
19:00
 
Liput alkaen 37,00 €
Printtilippu saatavana  Liput
CANTHHELSINKI
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
la, 1.4.2017
13:00
 
Liput alkaen 37,00 €
Printtilippu saatavana  Liput
CANTHHELSINKI
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
la, 8.4.2017
19:00
 
Liput alkaen 37,00 €
Printtilippu saatavana  Liput
Kaikki tapahtumat1 - 3 / 3
Canth

Tapahtumatieto

Seppo Parkkinen
CANTH
Kertomus uuden ajan ihmisistä

Minna Canth on 36-vuotias leski ja seitsemän alaikäisen yksinhuoltaja, kun hän kirjoittaa ensimmäisen näytelmänsä. Eletään vuotta 1879. Suuriruhtinaanmaan rahvaasta koulitaan kulttuurikansaa. Vain seitsemän vuotta aiemmin perustettu Suomalainen Teatteri janoaa kotimaisia näytelmiä − ja kunnianhimoinen Canth kirjoittaa. Émile Zola esikuvanaan hän haluaa tutkia ihmistä luonnontieteilijän täsmällisyydellä, mutta liian tarkasti näkemisellä on seurauksensa. Äkkiä Canth on kohukirjailija, jonka ympärillä pyörivät Ida Aalbergin ja Juhani Ahon kaltaiset voimahahmot − kuin myös hänen kiivaat vastustajansa.

Historian henkilöt ja heidän kohtalonsa tulevat lihaksi Seppo Parkkisen ainutlaatuisessa uutuusnäytelmässä, joka luo vaikuttavan ja uusia näköaloja avaavan ajankuvan suomalaisen teatterielämän varhaisvuosilta. Dokumentaarista ja fiktiivistä aineistoa yhdistelevän, uuden tutkimusaineiston pohjalta kirjoitetun teoksen ytimessä on tuoreella tavalla nähty Minna Canth, aikaansa edellä oleva radikaalikirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Upea draama vangitsee teatteriyhteisön kiihkeän elämän ja kansainvälisen ilmapiirin kiehtovasti. Näytelmän osaksi kirjoitetut autenttiset katkelmat alkuperäisteoksista valottavat kuvaa aatteiden ja ihmisten taisteluista levottomalla aikakaudella.

Kaisa Korhosen Suurelle näyttämölle ohjaaman esityksen rooleissa nähdään häikäisevä näyttelijäensemble. Nimiroolissa Minna Canthina esiintyy Cécile Orblin. Parkkisen ja Korhosen edellinen yhteistyö, Kansallisteatterissa nähty Vuosisadan rakkaustarinat (2013) oli arvostelu- ja yleisömenestys.

KANTAESITYS SUURELLA NÄYTTÄMÖLLÄ 23.11.2016

ROOLEISSA Kristiina Halttu, Olli Ikonen, Maria Kuusiluoma, Jussi Lehtonen, Pirjo Luoma-aho, Pirjo Määttä, Harri Nousiainen, Elli Närjä, Cécile Orblin, Jukka Puotila, Eeva Putro, Seppo Pääkkönen, Henri Tuominen ja Linda Wiklund

OHJAUS Kaisa Korhonen
LAVASTUS Kati Lukka
PUKUSUUNNITTELU Pirjo Liiri-Majava
MUSIIKKI Hannu Kella
VALOSUUNNITTELU Kalle Ropponen
ÄÄNISUUNNITTELU Esa Mattila
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Jari Kettunen
KOREOGRAFIA Marjo Kuusela

Kesto: Päivitetään ensi-illan alla

Tee uusi haku

Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18