Suomen Kansallisooppera Helsinki

Helsinginkatu 58, 00250 Helsinki
FI

Tietoa tapahtumapaikasta

Suomen kansallisooppera ja -baletti, Helsinki

Ooppera ja Baletti on mielikuvituksen juhlaa! Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa koet korkeatasoisia elämyksiä, jotka lumoavat, koskettavat, ilahduttavat ja innostavat. Ohjelmisto on vaihteleva ja laaja – kaipaatpa klassikkoja juhlakausiin, yhteistä aikaa perheelle, irtiottoa arjesta tai jotakin uutta ja hätkähdyttävää. Kansallisoopperassa ja Kansallisbaletissa esitetään sekä kestäviä klassikkoja että uusia teoksia, maailmalta ja kotimaasta. Teokset esitetään useimmiten alkuperäiskielellä ja käännetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tarinan seuraaminen on helppoa näyttämön yläreunassa sijaitsevan tekstilaitteen ansiosta. Kannattaa tutustua myös konserttitarjontaan, ilmaistapahtumiin ja vierailuihin ympäri Suomea.

Töölönlahden rannassa Helsingin keskustan tuntumassa sijaitseva Oopperatalo on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Tarkat saapumisohjeet löydät Oopperan ja Baletin kotisivulta: http://oopperabaletti.fi/liput-palvelut/saapuminen/

Haluatko kuulla Oopperan ja Baletin kuulumiset ensimmäisten joukossa? Saat ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi tilaamalla uutiskirjeen tästä.

OVELA KETTU

Oopperan päänäyttämö
HELSINKI
26.10.2017 / 19:00

.

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 31,00 €
Liput
RIGOLETTO

RIGOLETTO

Oopperan päänäyttämö
HELSINKI
27.10.2017 / 19:00

.

 
Ei saatavilla nyt
Lisätietoa
OVELA KETTU

Oopperan päänäyttämö
HELSINKI
28.10.2017 / 19:00

.

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 42,00 €
Liput
OVELA KETTU

Oopperan päänäyttämö
HELSINKI
31.10.2017 / 19:00

.

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 31,00 €
Liput
KESKIVIIKKOKIERTOKÄYNTI OOPPERASSA

Suomen Kansallisooppera
HELSINKI
1.11.2017 / 14:30

Kurkista kulissien takaiseen elämään opastetulla kierroksella!

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 10,00 €
Liput
Osoite: Suomen Kansallisooppera
Helsinginkatu 58, 00250 Helsinki
Tapahtumapaikalle saapuminen
Raitiovaunulla:
Raitiovaunut 2, 4, 7A ja 10 pysähtyvät Oopperan pysäkillä Mannerheimintiellä. Raitiovaunu 8 pysähtyy Oopperan edessä Helsinginkadulla.

Bussilla:
Mannerheimintietä ja Helsinginkatua pitkin saapuvat lähi- ja kaukoliikenteen bussit pysähtyvät Oopperan kohdalla.

Junalla:
Helsingin rautatieasemalta on noin 20 min kävelymatka Oopperalle. Matkan voi kulkea myös raitiovaunuilla 4, 7A/7B ja 10 (Lasipalatsin pysäkiltä) sekä 2 (Rautatientorin pysäkiltä).

Taksilla:
Taksit jättävät ja noutavat asiakkaat Töölönlahden puoleiselta sisäänkäynniltä.

Tarkat saapumisohjeet löydät Oopperan kotisivulta: www.ooppera.fi/yhteystiedot/kulkuyhteydet_ja_kartat

Pysäköinti

Kansallisoopperan oma pysäköintialue Oopperankujan (Töölönlahden) puolella on tarkoitettu invapysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Pysäköintialueelle voi pysäköidä asioidessaan Oopperan lippukassalla tai noutaessaan esityksestä saapuvia. Oopperataloa lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee Mäntymäenkentällä. Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja ma-pe klo 19 saakka. Pysäköinti näillä paikoilla on iltaisin ja viikonloppuisin maksutonta.

Esteettömyys

Oopperatalossa on esteetön kulku pyörätuolilla, inva-WC ja automaattisesti avautuvat hissinovet. Pyörätuolipaikat sijaitsevat 1. ja 2. parven aitioissa.

Pyörätuolipaikat ovat varattavissa vain Oopperalta numerosta (09) 4030 2210 ma–pe 9–16 ja liput@opera.fi. Paikkatoiveet pyydetään esittämään lipun varaamisen yhteydessä, kuitenkin viimeistään viikkoa ennen esitystä.

Induktiosilmukka parantaa kuulolaitteen avulla välittyvää kuuntelukokemusta päänäyttämön katsomon permantopaikoilla, 1. parven riveillä 1-3 ja 2. parven riveillä 1-2.

Invapysäköinti ja esteetön sisäänkäynti ovat Töölönlahden puolella.

Lisäpalvelut

Ravintolapalvelut:
Kansallisoopperan valoisissa tiloissa toimii Kanresta Oopperaravintolat, joka tarjoilee virkistystä ooppera- ja balettivieraille sekä tilauspalveluja ryhmille. Päälämpiön viinilounge avataan 1,5 tuntia ennen iltanäytöstä. Väliaikatarjoiluvarauksen voit tehdä kätevästi ennakkoon tilauslomakkeen kautta: www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut/oopperaravintolat.

Teosesittelyt:

Maksuttomat teosesittelyt ovat ooppera- ja balettiyleisön kestosuosikkeja – miten tiiviisti, kiinnostavasti ja hauskasti esitysten taustat avautuvatkaan ammattilaisten kertomina. Lue lisää ja katso ajankohdat.

Käsiohjelmat:
Käsiohjelma avaa esityksen taustoja, kertoo juonen ja tutustuttaa tekijöihin. Voit maksaa sen kätevästi lipunoston yhteydessä (lippu & käsiohjelma -paketti) ja lunastaa esitykseen tullessasi, tai voit hankkia ohjelman paikan päältä. Käsiohjelmat ovat saatavissa ensi-iltapäivästä lähtien.

Uutiskirjeet ja asiakaslehti Ooppera & Baletti:
Saat Oopperan ja Baletin ajankohtaiset kuulumiset sähköpostiisi tilaamalla uutiskirjeen osoitteesta www.ooppera.fi/uutiskirje.
Palkittu Ooppera & Baletti -asiakaslehti johdattaa esitysten taustoihin ja kulissien taakse. Tilaa omasi maksutta tai tutustu pdf-versioon.

Kiertokäynnit:
Haluaisitko kurkistaa kulisseihin? Työpajojen ja verstaiden arkeen johdattavia opastettuja kierroksia järjestetään Oopperassa kuukausittain. Opaskierroksia järjestetään myös ryhmille tilauksesta. Lisätietoa saat osoitteesta www.ooppera.fi/palvelut/kiertokaynnit.

Oopperatalon monipuolisiin palveluihin voit tutustua osoitteessa www.ooppera.fi/palvelut .
Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18