Tapahtuma tai esiintyjä

Hakusi: Ilosaarirock lippu.fissä

Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali Ilosaarirock järjestetään kesällä 2016 Joensuun Laulurinteellä 15. -17.7.2016.

Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Kaikkiaan Ilosaarirockissa soittaa heinäkuussa noin 60 yhtyettä.

event.-lehti haastatteli toukokuussa 2015 Ilosaarirockin vastaavaa tuottajaa Petri Varista:

Keski-ikään ehtinyt Ilosaarirock on harvinainen kulkija suomalaisella festarikartalla. Se syntyy suurimmalta osin talkoovoimin tarjoamaan musiikillista inspiraatiota kuulijoilleen.

”Paikalliset muusikot päättivät vuonna 1971, että Joensuuhunkin pitää saada keikkamahdollisuuksia. Ensimmäisessä Rokissa stagena toimi pienen rekan lava ja liput maksoivat muutaman markan”, vastaava tuottaja Petri Varis kertoo festivaalin alkuvaiheista.

Toimintaa varten perustettiin Joensuun Popmuusikot ry. Merkittäväksi festivaaliksi kasvanut Ilosaarirock on kuitenkin vain osa voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen toimintaa.

”Annamme apurahoja esimerkiksi demojen tekoon ja järjestämme biisileirejä”, Varis luettelee. Tulokset näkyvät Suomen bändikartalla. ”Olemme kokeneet yhteisiä kasvutarinoita ja koskettavia hetkiä, kun bändit ovat kehittyneet isoiksi kotimaisiksi nimiksi. Esimerkiksi Happoradio ja Stella ovat aloittaneet Ilosaarirockin klubeilta. Kanssamme kasvaneille bändeille on tosi tärkeä paikka päästä Ilosaaren päälavalle. Se on yhteisen tien huippu.”

Marjo Nuortimo, 2015: event.-lehti, kesä 2015, s. 26

Tapahtumamuistutus – muistutamme sinua suosikkitapahtumastasi!

Tilaa Tapahtumamuistutus – saat tiedon kun suosikkitapahtumasi liput ovat tulleet myyntiin!

Tee uusi haku

Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18