Helsingin Kulttuuritalo Helsinki

Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
FI

Tietoa tapahtumapaikasta

Kulttuuritalo on monipuolinen konsertti-, tapahtuma- ja kokouskeskus. Alvar Aallon 1950-luvulla suunnittelema arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen rakennus tarjoaa mahtavat puitteet monipuolisten tapahtumien järjestämiselle. Uudistetussa talossa on tarjolla runsaasti monipuolista ja nykyaikaista tilaa erilaisille tapahtumille. Kulttuuritalo sijaitsee hyvien kulkuyhtyeksien varrella Linnanmäen vieressä Alppilan kaupunginosassa.

Yli 1400-paikkainen upean akustiikan omaava Aalto-sali on yksi Suomen kysytyimpiä konserttisaleja. Ympärivuotinen ohjelmatarjonta pitää sisällään kotimaisten huippunimien konsertteja, maailmantähtien pop-, rock- ja viihdekonsertteja, klassisia konsertteja, gaalailtoja, tanssiesityksiä ja stand up -komiikkaa.

Kulttuuritalo on tunnettu monipuolisesta ja korkeatasoisesta konsertti- ja viihdetarjonnastaan. Upea Aalto-sali tarjoaa erinomaiset puitteet konserteille ja lavalla on nähty kotimaisten huippuartistien lisäksi lukuisia kansainvälisiä artisteja ja maailmantähtiä. Lavalla ovat historian saatossa esiintyneet kotimaisten huippuartistien lisäksi muun muassa jazzin suuret nimet Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Count Basie, Dizzy Gillespie sekä Miles Davis ja rockin suuret nimet kuin Jimi Hendrix, Cream, Eric Clapton, Jethro Tull, Led Zeppelin, Metallica, Sepultura, Motörhead tai Iron Maiden. Sopraano Karita Mattila ja mezzosopraano Cecilia Bartoli tai vaikkapa chanson-laulaja Patricia Kaas ovat kaikki viihtyneet Kulttuuritalon ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Konserttitoiminnan ohella Aalto-sali soveltuu myös esimerkiksi suurille kokouksille, seminaareille, gaalatilaisuuksille, juhlille ja muille tapahtumille.Tunnelmaltaan ja akustiikaltaan ainutlaatuisessa Aalto-salissa on istumapaikkoja yhteensä 1448 + 2 paikkaa liikuntarajoitteisille. Alakatsomon penkit voidaan tarvittaessa poistaa, jolloin lavan ja yläkatsomon väliin jää n. 500 m2 parkettilattiaa.

MICHAEL MONROE

MICHAEL MONROE

Kulttuuritalo
HELSINKI
20.10.2017 / 20:00

Michael Monroen 30-vuotisjuhlakeikka Kulttuuritalossa lokakuussa

 
Ei saatavilla nyt
Lisätietoa
VESALA - KONSERTTISALIKIERTUE 2017

VESALA - KONSERTTISALIKIERTUE ...

Kulttuuritalo
HELSINKI
27.10.2017 / 19:00

Vesala konserttisalikiertueelle syksyllä

 
Ei saatavilla nyt
Lisätietoa
THE UKULELE ORCHESTRA OF GREAT BRITAIN

Kulttuuritalo
HELSINKI
28.10.2017 / 19:00

The Ukulele Orchestra of Great Britain lokakuussa Helsinkiin!

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 41,50 €
Liput
SEMMARIT - 20 SINKKUA

Kulttuuritalo
HELSINKI
10.11.2017 / 19:00

Semmarit ponkaisee syksyllä uudelle 20 Sinkkua -kiertueelleen

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 27,50 €
Liput
TI-TI NALLE: JOULUPUKKI HIRSIMETSÄSSÄ

Kulttuuritalo
HELSINKI
19.11.2017 / 15:00

 
Lippuja saatavana
Liput alkaen 25,00 €
Liput
Osoite: Helsingin Kulttuuritalo
Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Tapahtumapaikalle saapuminen
Kulttuuritalo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Linnanmäen huvipuiston kyljessä lähellä Helsingin keskustaa. Raitiovaunut 1, 1A, 3, 8 ja 9. Bussi nro 23 Rautatientorilta ja Pasilan asemalta ja bussi 70T Kampista ja Suutarilasta. Pikavuorobussit Lahden ja Porvoon suunnasta sekä Finnarin bussit lentokentältä pysähtyvät Kulttuuritalon kohdalla. Tilausbussit ja taksit voivat pysähtyä talon edessä.

Pysäköinti

Kulttuuritalolla ei ole omia yleisöpysäköintipaikkoja. Lähimmät pysäköintialueet ovat talon vieressä sijaitseva noin 15 auton maksullinen pysäköintialue (vyöhyke 2, klo 9 – 21, maks. 4 tuntia). Alueella 1 invapysäköintipaikka. Linnanmäen pysäköintialue on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Esteettömyys

Aalto-salin pyörätuolipaikat sijaitsevat permannolla, kuitenkin yläkatsomon B-osion ensimmäisellä rivillä. Kulku näille paikoille on Aalto-aulan hissillä lippukassan vierestä.Kaikkia pyörätuolia tai esim. rollaattoria käyttäviä asiakkaita pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin. Myös saattajilla ja avustajilla tulee olla lippu. Kunkin tilaisuuden järjestäjä määrittää sen, onko avustajalippu maksullinen vai maksuton. Kulttuuritalon aulassa on "opaskoiraparkki", johon opaskoiran voi jättää tarvittaessa odottamaan konsertin ajaksi.

Lisäpalvelut

Kulttuuritalon ravintolapalveluista vastaa Sunborn Catering Oy.

Väliaikatarjoilut:
kitchen@kulttuuritalo.fi
p. 044 756 7886, arkisin kello 9-15 ja tapahtumailtoina 15->
Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18