ABRAHAMIN PIDOT - Liput

Ooppera rohkeudesta

Lisätietoja ...

  • Milloin&missä?

  • Minulle ja muille!

  • Lippu.fi Yhteisö

Valitse lippusi nyt:

Osta nyt!
TapahtumaPaikkakunnatPäivämäärä
ABRAHAMIN PIDOT: OOPPERA ROHKEUDESTALIMINKA
Aappola
pe, 18.8.2017
19:00
 
Ei saatavilla nyt
Lisätietoa
ABRAHAMIN PIDOT: OOPPERA ROHKEUDESTALIMINKA
Aappola
la, 19.8.2017
19:00
 
Ei saatavilla nyt
Lisätietoa
1 - 2 / 2

Tapahtumatieto

Abrahamin pidot -oopperassa keskiöön nousee laulajan kipuilu laulamisen ja muiden elämänvalintojen kanssa. Miten tasapainotella kotiseuturakkauden, ystävyyssuhteiden, rakkauden, suomalaisuusaatteen, lauluopetuksen ja maailmanvalloitustarpeen välillä? Lopulta Abraham löytää sen minkä jo lapsenakin tiesi: ”Olen laulaja, laulaja vain”.

Abrahamin pidot kertoo liminkalaissyntyisen Abraham Ojanperän (1856–1916) elämäntarinaa. Ojanperä oli aikansa merkittävin laulajapedagogi ja laulutaitelija Suomessa. Hän oli ensimmäisiä levyttäneitä laulajia ja toimi muun muassa solistina Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonian kantaesityksessä 1882 sekä teki tiivistä yhteistyötä Oskar Merikannon (1882–1924) kanssa. Ojanperä oli merkittävässä roolissa, kun Suomeen vasta 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa luotiin musiikkikulttuuria. Ojanperä oli etenkin suomenkielisen taidelaulun suuri puolestapuhuja ja samalla Helsingin musiikkiopiston (nykyinen Sibelius-Akatemia) ensimmäinen suomenkielinen laulunopettaja. Vuonna 2016 laulutaiteilijan kuolemasta on kulunut 100 vuotta ja on aika kertoa Ojanperän tarina ja nostaa laulutaiteilija esille ansaitsemallaan tavalla!

Ooppera kantaesitetään 10.8.2017 Vanhan Limingan museoalueella, Abraham Ojanperän muistokoti Aappolan pihapiirissä. Näytöksiä on yhteensä kuusi ja ne jakautuvat kahdelle viikolle. Vuonna 1917 avattu Aappola on säilynyt lähes muuttumattomana nykypäivään asti. Kuulijoilla on mahdollisuus tutustua oopperan yhteydessä autenttiseen Vanhaan Liminkaan sekä Abraham Ojanperän sielunmaisemiin.

Abrahamin pidot -nimeä kantavan oopperan säveltää säveltäjä ja taiteilijaprofessori Jukka Linkola. Libretosta ja ohjauksesta vastaa liminkalainen Helena Tornberg ja koreografina toimii tanssija-koreografi-tanssinopettaja Jouni Prittinen. Abraham Ojanperän roolissa nähdään Tomi Punkeri.

Abrahamin pidot on osa virallista Suomi100 -ohjelmistoa ja osa Liminka540-juhlavuotta.

www.abrahaminpidot.fi

Tee uusi haku

Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18