DIE KALEWAINEN IN POCHJOLA - Liput

Turun filharmoninen orkesteri ja Turun musiikkijuhlat tuottavat ensi-iltaan ensimmäistä kertaa maailmassa Karl Müller-Be...

Lisätietoja ...

  • Milloin&missä?

  • Minulle ja muille!

  • Lippu.fi Yhteisö

Valitse lippusi nyt:

Osta nyt!

Tapahtumanumero R-kioskilla on 112706

TapahtumaPaikkakunnatPäivämäärä
DIE KALEWAINEN IN POCHJOLATURKU
LOGOMO-sali
ti, 28.2.2017
18:00
 
Liput alkaen 85,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
DIE KALEWAINEN IN POCHJOLATURKU
LOGOMO-sali
to, 2.3.2017
18:00
 
Liput alkaen 85,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
DIE KALEWAINEN IN POCHJOLATURKU
LOGOMO-sali
la, 4.3.2017
14:00
 
Liput alkaen 85,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
DIE KALEWAINEN IN POCHJOLATURKU
LOGOMO-sali
ti, 7.3.2017
18:00
 
Liput alkaen 85,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
DIE KALEWAINEN IN POCHJOLATURKU
LOGOMO-sali
to, 9.3.2017
18:00
 
Liput alkaen 85,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
DIE KALEWAINEN IN POCHJOLATURKU
LOGOMO-sali
la, 11.3.2017
14:00
 
Liput alkaen 85,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
Kaikki tapahtumat1 - 6 / 6

Tapahtumatieto

Turku2011-kulttuuripääkaupunkivuosi huipentui marraskuussa 2011, kun Suomen kiinnostavimpiin tiloihin kuuluva LOGOMO avattiin Mikko Heiniön säveltämällä Eerik XII –oopperalla. Nyt Logomo on jälleen merkittävän kulttuuriteon kehto, kun Suomi100-juhlavuosi käynnistyy Kalevalan-päivänä yli 120 vuotta yleisöltä kadoksissa olleen oopperan maailman kantaesityksenä paikkana. Oopperan tapahtumat sijoittuvat Pohjolaan ja tarina perustuu Kalevalaan. Teoksen esitykset ovat 28.2.-11.3.2017. Teos esitetään saksaksi ja tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

Oopperan taiteelliselle työryhmälle oli alusta asti selvää, että tulkinnan on oltava raikas ja moderni. Oopperan ohjaaja Tiina Puumalainen kertoo innostuneena: ”Die Kalewainen on ohjaajalle innostava haaste: kerrottavana on hieno tarina jossa on sankareita ja jumalia, suurta rakkautta ja taistelua hyvyyden puolesta. Nämä aiheet eivät koskaan vanhene. Tunnistettavaa tätä päivää on vaikkapa huoli omasta lapsesta, rikastumisen himo ja havainto, että todellinen onni löytyy sydämestä. Visuaalinen maailmamme on yhtä aikaa moderni ja myyttinen, ja upean solistijoukon kanssa liikkuu kuoro niin Pohjolan kuin Kalevankin väkenä. Suomen juhlavuoteen sopii erityisen hyvin juuri tämä kansanperinteen, klassisen oopperamuodon ja modernin visuaalisen teatterin yhdistelmänä kulttuurin ja taiteen ajattomasta voimasta todistava teos. ”

Lavastaja Teppo Järvinen kertoo lavastuksen haasteista ja mahdollisuuksista: ”Kalewaisen lavastus on eräänlainen Logomon suuren tilan valtaama kineettinen taideteos. Sillä on oma evoluutionsa tarinan edetessä - se eheytyy alun kauppapaikan pirstaleisesta konttimaisemasta runolliseksi kaipauksen poluksi, muuttuu jättimäiseksi ahjoksi jossa Sampo taotaan, pakolaisleiriksi ja Pohjolan linnoitukseksi pirstaloituen taas lopun pimeyden ja valon taistelussa jäälohkareiksi. Visuaalisesti haastavaa ja mielenkiintoista on Logomon suuren tilan valjastaminen oopperan tarinankerronnalle. Samoin myyttisen ja modernin yhdistäminen tuotaessa Kalewaisen maailma lähemmäksi omaa aikaamme. ”

Sopraano Johanna Rusanen-Kartano on monessa mukana ja suuri yleisö muistaa hänet mm. tämän vuoden Tähdet, tähdet –kilpailun vierailevana tuomarina oopperajaksossa. Hän lähti ilolla mukaan Louchin roolia tulkitsemaan: ”Suomi100 työllistää free lance-laulajaa mukavasti, tällä hetkellä olen lupautunut viiteen erilaiseen juhlavuotta juhlistavaan teokseen. Die Kalewainen in Pochjola eroaa näistä muista tietysti sävellysajankohtansa vuoksi, on todella mielenkiintoista tuoda maailmankantaesitykseen teos, jonka sävelkieli peilaa tätä maailmaa 120 vuoden takaa. Kalevalan tutut henkilöt ja tapahtumat heräävät eloon aivan toisella, eurooppalaisella tavalla, kun niihin puhaltaa hengen saksalainen säveltäjä. Tämän harvinaisen teoksen näkemistä, kuulemista ja kokemista ei kannata jättää väliin. Itse odotan erityisesti harjoitusaikaa, kun pääsen työskentelemään pitkästä aikaa loistavan ohjaajan Tiina Puumalaisen kanssa, viimeksi tein hänen ohjauksessaan Reinveren Puhdistuksen Aliiden. Tuskin maltan odottaa vahvan Louchen hahmon syntymistä, varsinkin kun näyttämöllä ovat vastapelureina mm. tämän hetken kuumimmat suomalaisnimet maailmalla - tenori Christian Juslin ja baritoni Tommi Hakala.”

”Oopperan musiikki on tyypillistä post-wagneriaanista ja pre-straussimaista, se nojaa hyvin kansallisromanttisen perinteen esitystapaan. Se on erittäin selkeää ja erittäin laulullista”, Tommi Hakala kuvailee teoksen musiikkia event.-lehden haastattelussa. Lue koko juttu tästä.

Leif Segerstam, kapellimestari
Tiina Puumalainen, ohjaaja
Teppo Järvinen, lavastaja
Teemu Nurmelin, valosuunnittelu
Pirjo Liiri-Majava, pukusuunnittelu

Tommi Hakala, Ilmarinen
Kaisa Ranta, Ismo
Petri Lindroos, Väinämöinen
Johanna Rusanen, Louchi
Christian Juslin, Achti Lemminkäinen
Anna Danik, Luonnotar
Chorus Cathedralis Aboensis
Turun filharmoninen orkesteri

Ryhmäliput (min. 10 hlön ryhmille) ja pyörätuoli- ja saattajaliput Lippupisteen palvelupisteistä, puhelinpalveluista tai Turun konserttitalolta.
Lippupisteen puhelinpalvelu 0600 900 900 (puhelun hinta 1,98€/min + pvm/mpm)

HYVÄ TIETÄÄ LOGOMOSTA!

Logomo-salin tekniikka on kaikilta osin uusinta uutta, ja sali voidaan muokata jokaiseen tapahtumaan eri näköiseksi. Peruskatsomo (B ja C) on liikuteltavissa, mikä mahdollistaa myös sen, että katsomon/permannon kokoa voidaan pienentää kesken myynnin myyntitilanteen ja tarpeen mukaan. Tästä johtuen on mahdollista, että kaikki katsomokartalla näkyvät paikat eivät ole ostettavissa myynnin joka vaiheessa. Valitsemasi istumapaikka saattaa siis siirtyä lähemmäksi lavaa ja on aina enintään kartan osoittaman etäisyyden päässä esiintymislavasta.

Logomo sijaitsee Turun keskusta-alueella, lähellä Turun päärautatieasemaa ja linja-autoasemaa. Matka junalla tai bussilla Helsingistä ja Tampereelta Turkuun kestää alle kaksi tuntia. Logomoon on helppo tulla kevyen liikenteen väyliä pitkin kävellen tai julkisen liikenteen kuljettamana. Kävelysilta tuo päärautatieasemalta suoraan Logomon kupeeseen. Kauppatorilta Logomoon kävelee viidessätoista minuutissa.

Logomon paikoitus on maksullinen. Logomon parkkialueille on neljä lippuautomaattia, joissa pysäköinnin voi maksaa sekä luottokortilla että käteisellä. Pysäköinnin voi maksaa myös matkapuhelimella EasyPark-palvelun kautta. Maksu on 1 euro/tunti.

www.logomo.fi

BRA ATT VETA OM LOGOMO!

Logomo-salen erbjuder det nyaste inom föreställningsteknik, och salens storlek kan förändras för att möta varje evenemangs särskilda behov. Grundläktaren (B- och C-läktaren) är flyttningsbar, vilket möjliggör att läktarens/ parkettens storlek kan förändras mitt under försäljningen beroende på biljettförsäljningen och andra behov. På grund av detta är det möjligt att alla platser som syns i platskartan inte kan erbjudas under varje steg av försäljningen. Den sittplats som du har valt kan därmed flyttas närmare scenen och är alltid högst det avstånd som kartan visar från scenen.

Logomo är beläget vid Åbos centrala stadsdel, nära Åbos järnvägs- och busstation.  Resan till Åbo med tåg eller buss från Helsingfors och Tammerfors tar under två timmar. Det är lätt att till fots komma eller med kollektivtrafiken komma till Logomo. Gångbron för dig från den centrala järnvägsstationen till sidan av Logomo. Från salutorget tar det 15 minuter att promenera till Logomo.

Parkeringsplatser vid Logomo är avgiftsbelagda. Vid Logomos parkeringsplats finns det 4 biljettautomater till vilka betalning kan ske med kort eller kontant. Parkeringen kan även betalas via mobiltelefon via EasyPark-tjänsten. Parkeringsavgiften är 1 euro/timmen.

www.logomo.fi


Videot

Tee uusi haku

Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18