URKUYÖ JA AARIA 2017 - Biljetter

Urkuyö ja Aaria -festivaalilla tunnelmoidaan kesäyön konserteissa Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa.

Ytterligare information ...

  • Var och när?

  • För mig och andra!

  • Lippu.fi Community

Välj biljetter:

Köp nu!
evenemangOrterDatum
URKUYÖ JA AARIA 2017: TIMO MUSTAKALLIO -KILPAILUN ...Espoon tuomiokirkkoto, 2017-07-27
21:00
 
Från 14,00 €
ticketdirect finns  Biljetter
URKUYÖ JA AARIA 2017: RAKKAUDEN MONET VÄRITEspoon tuomiokirkkoto, 2017-08-03
21:00
 
Från 14,00 €
ticketdirect finns  Biljetter
URKUYÖ JA AARIA 2017: AARIOITA JA LAULUJA HÄMÄRTYV...Espoon tuomiokirkkoto, 2017-08-10
21:00
 
Från 14,00 €
ticketdirect finns  Biljetter
URKUYÖ JA AARIA 2017: AIN ILOIDCA, AIN RIEMUIDCA! ...Espoon tuomiokirkkoto, 2017-08-17
21:00
 
Från 14,00 €
ticketdirect finns  Biljetter
URKUYÖ JA AARIA 2017: MUUTTUVAT LAULUTEspoon tuomiokirkkoto, 2017-08-24
21:00
 
Från 14,00 €
ticketdirect finns  Biljetter
URKUYÖ JA AARIA 2017: PÄÄTÖSKONSERTTI - FESTE BURGEspoon tuomiokirkkoto, 2017-08-31
21:00
 
Från 14,00 €
ticketdirect finns  Biljetter
Till evenemangsöversikten1 - 6 från 6
Urkuyö ja Aaria -festivaalin 2017 ohjelmassa
Lutheria ja sävelmuistoja suomalaisesta sielunmaisemasta

Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesän 2017 ohjelma kietoutuu kahden tämän vuoden merkittävän teeman ympärille. Syksyllä 2016 taiteellisena johtajana aloittanut Erkki Korhonen on suunnitellut ohjelman, jossa näkyvät tänä vuonna vietettävät Reformaatio 500 -merkkivuosi sekä Suomi 100 -juhlavuosi. Urkuyö ja Aaria -festivaali laajentaa ohjelmistoaan koko illan oopperaan sekä levittäytyy Espoon tuomiokirkon lisäksi Tapiolaan ja Leppävaaraan 1.6.–31.8.2017.
Kesän ja festivaalin aloittaa reformaation syntytarinan kertova Kari Tikan Luther-ooppera, joka toteutetaan yhteistyöproduktiona Espoon seurakuntien kanssa Tapiolan kirkossa. Ooppera kertoo uskonpuhdistuksen isästä Martti Lutherista, pienen ihmisen taistelusta hyvän ja pahan välissä ja reformaation etenemisestä. Oopperan kantaesitys oli Jussi Tapolan ohjaamana vuonna 2000 Temppeliaukion kirkossa Helsingissä, minkä jälkeen sitä esitettiin menestyksellä ympäri Suomea sekä Saksassa ja Yhdysvalloissa.
Oopperan ohjaa Juulia Tapola ja sen rooleissa esiintyvät Lutherina Elja Puukko (baritoni), Lutherin vaimona Katharina von Borana Emriikka Salonen (sopraano), Saatanana Aki Alamikkotervo (tenori), munkkina Hannu Jurmu (tenori), Ave von Schönfeldina Alina Koivula (sopraano) ja Fredrik Viisaana Jussi Merikanto (basso). Teoksen johtaa Erkki Lasonpalo, orkesterina soittaa Feste Burg Ensemble ja kuorona toimii Luther-kuoro. Oopperasta on yhteensä kolme esitystä 1.6., 2.6. ja 8.6. klo 19.30 Tapiolan kirkossa.

Reformaation monet kasvot
Koko kesän pidettävät kesäiltojen konsertit tuovat Espoon tuomiokirkkoon taiteilijoita nuorista lahjakkaista taitureista maailmantähtiin. Festivaalin avaavan Luther-oopperan jälkeen saadaan nauttia 12 konsertista aina torstai-iltaisin 15.6.–31.8. tunnelmallisessa keskiaikaisessa kivikirkossa. Konserttien alkamisaikaa on aikaistettu tunnilla paremman saavutettavuuden vuoksi ja kaikki konsertit alkavat nyt klo 21.
Reformaation vaikutus kirkkomusiikkiin on aiheena erityisesti Pia Freundin ja Fibo Players -kokoonpanon (Pauliina Fred, traverso ja nokkahuilu; Louna Hosia, viola da gamba; Anna-Maaria Oramo, cembalo ja urut) konsertissa 15. kesäkuuta sekä Lumen Valon konsertissa 17. elokuuta. Saksalaisen perinteen lisäksi Pia Freund ja Fibo Players valottavat Englannin kirkkomusiikkia esittäen myös Libby Larsenin vuonna 2016 säveltämän Try me Good King -laulusarjan. Lumen Valo tuo puolestaan esille reformaation vaikutusta myös suomalaiseen liturgiseen musiikkiin sekä juhlii ohjelmassaan suomalaista rikasta musiikkiperintöä.
Johann Sebastian Bachin komea kantaatti Ein feste Burg ist unser Gott huipentaa Urkuyö ja Aarian kesän 2017 juhlinnan Reformaatio 500 -merkkivuoden hengessä. Suomalaista barokkiorkesteria ja Tapiolan Kamarikuoroa konsertissa johtaa kapellimestari Hannu Norjanen.

Tähtiä ja nuoria taitureita kesäillassa
Suomalaisuutta ja suomalaista musiikkia juhlitaan kesän aikana niin maailmantähtien kuin lahjakkaiden nuorten solistien konserteissa. Heinäkuun 20. päivän konsertissa saadaan nauttia karismaattisista ja virtuoosimaisista esityksistä Cynthia Makriksen (sopraano), Raimo Sirkiän (tenori), Kalevi Kiviniemen (urut) ja Erkki Korhosen (piano) esittäessä sävelmiä italialaisesta romantiikasta amerikkalaisiin ja suomalaisiin sävelmiin. Johannes Brahmsin G-duuri-sonaatti ja Regenlied sekä irlantilainen kansansävelmä The Last Rose of Summer luovat romanttisia kesäillan tunnelmaa Jaakko Kortekankaan (baritoni) ja nuorten taitureiden, Elias Nymanin (viulu) ja unkarilaisen András Szabón konsertissa 6. heinäkuuta. Espoolaisia nuoria ja menestyneitä taitureita puolestaan kuullaan 13. heinäkuuta Trio Roozemanin eli sisarusten Jonathan Roozemanin (sello), Jan-Paul Roozemanin (piano) ja Rebecca Roozemanin (viulu) sekä serkkunsa Aurora Marthensin (sopraano) esittäessä musiikkia J.S. Bachilta, G.F. Händeliltä ja Jean Sibeliukselta.
Tuoreet ensi kesän Savonlinnan Oopperajuhlilla pidettävän Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajat esiintyvät Urkuyö ja Aariassa ensimmäisessä palkintokonsertissaan 27. heinäkuuta. Konsertin yhteistyökumppaneina ovat Timo Mustakallio -säätiö ja Savonlinnan Oopperajuhlat.
Yhteistyössä Päivi ja Paavo Lipposen rahaston kanssa järjestettävässä konsertissa 10. elokuuta puolestaan esiintyvät vuonna 2016 Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voittanut Kristian Lindroos (baritoni) ja saman kilpailun finaalissa laulanut Johanna Isokoski (sopraano) pianistinaan Erkki Korhonen. Kansallisoopperan orkesteri solisteinaan Mari Palo (sopraano) ja Aarne Pelkonen (baritoni) tulkitsevat Maurice Ravelin, Joseph Cantelouben ja Jean Sibeliuksen värikylläistä musiikkia Suomen kansallisoopperan ja -baletin kanssa yhteistyössä järjestettävässä konsertissa 3. elokuuta.

Sävelmuistoja suomalaisten sielunmaisemista
Suomalaisten sävelmuistoihin sukelletaan erityisesti kesän kahdessa konsertissa. Lapsuudesta tuttujen virsien ja hengellisten laulujen myötä matkalle muistoihin vievät Päivi Pylvänäinen (sopraano) ja Laura Kivikoski (piano ja urut) 29. kesäkuuta.
Jaakko Ryhänen (basso) ja Seppo Hovi (piano) saavat muistot heräämään esittämällä lauluja sadan vuoden ajalta kevyen klassisesti Merikannosta Mårtensoniin ja negro spirituaaleihin. Konsertti kuullaan 24. elokuuta ja siihen liittyy aiheeltaan edellisenä iltana 23. elokuuta pidettävä yleisöseminaari Leppävaaran Sellosalissa. Yhteistyössä Suomen Aivosäätiön kanssa järjestettävässä seminaarissa Helsingin yliopiston psykologian dosentti Teppo Särkämö puhuu muistista ja musiikin merkityksestä muistille. Aiheesta ovat seminaarissa keskustelemassa psykologi Pirkko Lahti ja pianisti Seppo Hovi ja keskustelun isäntänä toimii Erkki Korhonen.

Urkuyö ja Aaria 1.6.–31.8.2017
Luther-ooppera 1.6., 2.6. ja 8.6. klo 19.30 Tapiolan kirkossa
Konsertit 15.6.–31.8. torstaisin klo 21.00 Espoon tuomiokirkossa

Konserttien kesto on n. 1 t 15 min ja Luther-oopperan kesto n. 2 t 30 min.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ennen konsertteja
Taiteilijatapaamisia tuntia ennen konsertteja, urkuesittelyitä (6.7. ja 20.7.) ja konserttikahvilan antimia
Luther tutuksi -johdatus oopperaan
1.6., 2.6. ja 8.6. klo 18.15–19, Original Sokos Hotel Tapiola Garden
Luther tutuksi -tilaisuuden yhteydessä buffet-illallinen 34 € Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa

Ovimyynti alkaa tuntia ennen konsertteja
Urkuyö ja Aarian konsertteihin saa lippuja myös Kaikukortillla.

Ohjelma ja lisätiedot: http://urkuyofestival.fi

Sök vidare

Biljettförsäljningstjänst och
köprådgivning
+358 600 900 900

(1,98 €/min+LSA)

Måndag - Lördag 9 - 21

Söndag 10 - 18