VIVALDI: NELJÄ VUODENAIKAA - Liput

Suomalainen barokkiorkesteri

Lisätietoja ...

  • Milloin&missä?

  • Minulle ja muille!

  • Lippu.fi Yhteisö

Valitse lippusi nyt:

Osta nyt!
TapahtumaPaikkakunnatPäivämäärä
VIVALDI: NELJÄ VUODENAIKAAKANGASALA
Kangasala-talo
ke, 22.11.2017
19:00
 
Liput alkaen 25,50 €
Printtilippu saatavana  Liput
1 - 1 / 1

Tapahtumatieto

Vivaldi: Neljä vuodenaikaa – suomalainen barokkiorkesteri
ke 22.11. klo 19

Elävästä ja ennakkoluulottomasta tavastaan esittää periodisoittimille kirjoitettua musiikkia tunnettu Suomalainen barokkiorkesteri vierailee Kangasala-talossa. Konsertissa kuullaan venetsialaisen barokkisäveltäjä Antonio Vivaldin tunnetuimman viulukonserton sarjan, Neljä vuodenaikaa.

Konsertin liidaus ja viulu Antti Tikkanen.

Antonio Vivaldin (1678–1741) neljän viulukonserton kokonaisuus Neljä vuodenaikaa ilmestyi vuonna 1725 osana konserttokokoelmaa nimeltä Il cimento dell'armonia e dell'inventione eli Harmonian ja mielikuvituksen taisto. Tänä päivänä Vuodenajat on yksi kaikkien aikojen soitetuimmista klassisen musiikin teoksista, mutta syntyajankohtanaan se oli jotain aivan uutta ja erikoista. Paitsi että Vivaldi käsitteli viulua poikkeuksellisen kekseliäästi ja taiturillisesti, kuulijoita ällistytti, että konsertot kertoivat selvän tarinan, vaikka kukaan ei laulanut tai puhunut. Jokaisen vuodenajan partituuriin liittyi musiikin tapahtumia kuvastava runo.

Vivaldi hyödynsi Vuodenajoissa luomiaan ulkomusiikillisia assosiaatioita muuallakin: esimerkiksi Dorilla in Tempe -oopperan alkusoitto-sinfonian viimeisessä osassa Vivaldi soveltaa Kevät-konserton ensiosaa, ja sama musiikillinen materiaali seuraa myös oopperan alkukuorossa, jossa on kyse juuri kevään ylistyksestä.

Suomalaisen barokkiorkesterin repertuaari nojaa vahvasti barokkiin ja yltää aina varhaisromantiikkaan saakka, mutta sisältää myös uutta, useimmiten orkesterille varta vasten kirjoitettua musiikkia.

Konsertin kesto on 1h 30min.

Tapahtumassa on väliaika. Vältät jonottamisen ostamalla väliaikatarjoilun ennakkoon.

KAHVIBUFFET VÄLIAJALLA
Makeaa ja suolaista cocktailtyylisesti, kahvia ja teetä
Hinta: ennakkoon 10€ / väliajalla 12€
Osta kahvibuffet ennakkoon lipunoston yhteydessä Kangasala-talosta tai hyvissä ajoin ennen konserttia GalleriaKioskista.

GalleriaKioski palvelee aina tuntia ennen tapahtuman alkua ja väliajalla. (A-oikeudet)

Ryhmien on mahdollista ruokailla ennen tai jälkeen konsertin ennakkovarauksesta. Varaukset: armas (at) galleriakeittio.fi ja 050 344 4814

Tee uusi haku

Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18